Rena tak och fastigheter, taktvätt takmålning klotter klottersanering fasadtvätt takbehandlingar

Frågor och svar

Här finner ni de vanligaste frågorna vi får

Varför rengöra tak/fasad?

Det finns många anledningar till att inte byta tak utan att istället renovera det befintliga taket och ge det nytt liv. Att renovera taket är en smidig och miljövänlig process och några fördelar listas nedan:
Väldigt kostnadseffektivt (upp till 75% billigare än att byta tak)
Höjer värdet på ditt hus
Snabbt och enkelt (1-3 dagar för en normalvilla)
Estetiskt tilltalande (Nytt Tak? är en kommentar som våra kunder ofta får)
Miljövänligt (Inga containrar eller betongavfall)
Förhindrar mossa och smuts att fästa

Hur fungerar ROT-avdrag?

Husarbete är ett sammanfattande begrepp för hushållsarbete (RUT) och ROT-arbete. Skattereduktion ges bara för arbetskostnad. Material- och resekostnader i samband med husarbetet ger inte rätt till skattereduktion. Grundregeln för husarbete är att du ska bo i bostaden där arbetet utförs eller ha den som fritidsbostad.

För att du ska få skattereduktion för ROT-arbete krävs dessutom att du äger bostaden (småhus, bostadsrätt, eller ägarlägenhet) där ROT-arbetet utförs. Skattereduktion för husarbeten medges med halva arbetskostnaden för husarbete men högst 50 000 kr per person och år. Tvätt av takpannor samt lägga ny eller byta ut befintlig beläggning ger rätt till skattereduktion.

Vilka garantier lämnar vi?

Rena Tak och Fasader AB lämnar 5 års garanti på målade tak gällande att färgen inte släpper, spricker eller flagnar. Efter 5 år har kunden möjlighet att förlänga garantitiden ytterligare 2 år upp till totalt 11 år (Eternittak 7 år).

Detta genom att låta oss se över samt åter behandla taket. Detta mot en rabatterad kostnad vid accepterad offerter.

Hur går en inspektion till ?

När du bokar in en inspektion kommer en av våra hantverkare att besöka er för att klarlägga vilket skick taket är i. Vi ser över takpannor, underlag (papp/virke), hängrännor, stosar, plåtar samt vindsutrymmen. Vi lämnar sedan ett protokoll med resultatet samt ett kostnadsförslag på vad det skulle kosta.

Hur lång tid tar utförandet?

Eftersom vi utför tvätt, målning och renoveringar åt både villaägare och fastighetsbolag så är det svårt att ge generella tidsramar men en villa med ca 150kvm tak tar ca 2 dagar för oss. Större fastigheter eller besvärliga lägen kan medföra längre tider. OBS. Vi lämnar alltid en individuell tidsram efter inspektion!

Vad kostar det och tillkommer det några andra avgifter?

Våra priser baseras på takets skick, ålder, mossbildning, höjd mm. Vi offererar alltid priser vid förfrågan/inspektion – inga extra avgifter eller kostnader tillkommer på offererat belopp.